Anatolië

,

1

Artikelen 1 Lijsten 2

'Turken houden van goed eten. Bij het ontbijt praten ze al over wat ze 's avonds zullen eten', aldus de Turkse chef Somer Sivrioglu, auteur van Anatolië. Met dit rijk geïllustreerde kookboek ontdek je de avontuurlijke Turkse keuken.
Sivrioglu en David Dale beschrijven en tonen 140 traditionele en eigentijdse recepten, van de grootse banketten uit het Ottomaanse Rijk tot de pittige snacks in de voedselkraampjes in de straten van Istanbul, van de beroemde ontbijten aan de verre oostgrens tot de mezzes met vis in de Egeïsche kuststreek.
Ook worden de rituelen, mythen, de grappen en de volkswijsheden die schuilgaan achter 3000 jaar geschiedenis van de Anatolische kookkunst prijsgegeven. Daarnaast is Anatolië een ode aan het hedendaagse Turkije, dat met de vele schitterende foto's op een indrukwekkende manier in beeld wordt gebracht.

Verschenen in
Genre
Culinair
Vertaald door
Kim Steenbergen
Aantal pagina’s
360
Laatste editie
03 juni 2015
Uitgeverij
Good Cook Publishing
ISBN
9789461431202


Artikelen over Anatolië

De keuken van het Midden-Oosten
24 september 2015 2 likes
  Meer artikelen

Hebban recensie

    Jeanette van Culinette's Kookpunt Hebban Recensent

Een zeer indrukwekkend kook- en leesboek

Het zou mij niet verbazen als veel mensen geen idee hebben waar het land Anatolië ligt en wat de geschiedenis van dit deel van de wereld is. Ik ook niet, maar gelukkig wordt het in dit boek heel goed uitgelegd. En de tekst boven de titel: “De avontuurlijke Turkse keuken” zet ons ook al op het goede spoor. De Australische journalist en culinair schrijver David Dale en de in Istanbul geboren en in...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic