Anatomie van een vervalsing

0

De protocollen van de wijzen van Sion behoort tot de zwartse geschriften van de wereld. In deze tsaristische verval-
sing wordt gesproken van een joods complot tegen de wereld. Uit dit lugubere boek-
werk werd later rijkelijk geciteerd door Adolf Hitler en Alfred Rosenberg. Het vormde de geestelijke munitie voor het Derde Rijk. Het werd door de tsaar gebruikt
om de Russische joden in tijden van nood tot zondebok te bestempelen. Hadassa Ben-Itto, woonachtig in Isra?l, UNESCO-medewerk-ster en hoofd van de internationale joodse juristenbond stuitte bij
haar wereld-omspannende werkzaamheden als juriste, steeds weer op gevaarlijke vooroordelen die voortkwamen uit de protocollen van de wijzen van Sion. Op den duur was er voor haar geen ontkomen meer aan. Zij beschouwde een definitive afrekening met deze vervalsing als een noodzaak in haar leven. Het resultaat hiervan kunnen wij u hier nu aanbieden. In Anatomie van een vervalsing heeft hadassa Ben-Itto grondig, maar boeiend de 'Werdegang' van de vervalsing beschreven. In deze persoonlijke kruistocht is zij zeer gedegen te werk gegaan. Hierdoor wordt voor het eerste de dappere strijd tegen de protocollen duidelijken hoe joodse intellectuelen in Zwitserland reeds ver voor de holocaust geprobeerd hebben deze fatale vervalsing te stoppen. Dit bloedstollende proces wordt door Ben-Itto tot in detail geschilderd. De tegenstanders van de protocollen. verloren dit proces op het nippertje waardoor de deur naar de holocaust openzwaaide.
Eerder verscheen er een Hebreeuwse, Engelse en Duitse vertaling van het boek. Een belangrijk en zeer informatief sleutelboek, zeker als men zich bedenkt dat de protocollen in het Midden-Oosten en deels ook in Oost-Europa nog altijd gewoon verkrijgbaar zijn.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
448
Laatste editie
20 december 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
ISBN
9789075323948

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 32,98
Bestel het boek bij Blz. vanaf 32,98
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic