Andere Rubens, De

2

Heldere antwoorden op frisse vragen over de boeiende figuur van Rubens.
Nieuw licht op de merkwaardige persoonlijkheid, de veelzijdige interesse en het meesterschap van Rubens.

Op 28 juni 1577 zou Pieter Paul Rubens geboren zijn in het Duitse Siegen, op driehonderd kilometer van Antwerpen: zo staat het meestal vermeld, maar is dat wel zo? Eindelijk dit boek, dat over Rubens' levensloop frisse vragen stelt en nieuwe, genuanceerde antwoorden formuleert, los van bestaande fantasma's. Het richt zich vooral tot wie onbevangen wil kennismaken met het ware verhaal achter de kunstenaar. Ook voor de specialisten verschijnt een andere, onvermoede Rubens. Want de auteur roept omgevingsfactoren op, die waar ook 'onderweg' op de kunstenaar hebben ingewerkt. Een fascinerend beeld van de vermaarde schilder-diplomaat, maar ook van onder meer een verwoed verzamelaar, een 'stadsbouwmeester'-idealist, een theaterbouwer, een tuinarchitect, een merkwaardige persoonlijkheid met zin voor humor...

Ruim honderd vierkleurenillustraties zijn evenveel visuele noten bij de analyse. Woord en beeld werpen zo een nieuw licht op de merkwaardige persoonlijkheid, de veelzijdige interesse en het meesterschap van Rubens. Juist daarom is dit boek ook anders dan zomaar een boek over Rubens.

Dr. RUTGER TIJS studeerde architectuur aan de Hogeschool Antwerpen en
stedenbouw en ruimtelijke ordening aan de K.U.Leuven. Als planoloog is hij verbonden aan het Stadsontwikkelingsbedrijf te Antwerpen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
348
Laatste editie
04 oktober 2004
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058262691
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic