Anders denken

5

Spots 3

De valkuilen en verborgen talenten van autisme

Prof. Jeroen Geurts, directeur Brein in Beeld - Marcia Goddard schrijft met passie en helderheid over haar vak. Nog nooit waren hersenen zo hip!

Waarom kan die ene collega niet gewoon eens een keer flexibel zijn? Waarom speelt uw kind liever niet met andere kindjes? En waarom komt uw buurman nooit op de koffie, maar wil hij wel je computer repareren? Het autismespectrum is zo breed dat iedereen wel iemand die erin zit.

In Anders denken vergelijkt Dr. Marcia Goddard het ‘normale’ brein met een goedwerkend wegennetwerk en het autistische brein met een wegennetwerk vol wegversperringen en omleidingen. Maar deze manier van anders denken levert ook interessante en creatieve oplossingen, inzichten en ontdekkingen op. Het is niet voor niets dat bedrijven zoals Microsoft en Philips specifiek werven onder jonge autisten. Ook in de populaire cultuur is er steeds meer plaats voor autisme. Zo is Sheldon Cooper verreweg het belangrijkste personage in The Big Bang Theory en introduceerde Sesamstraat in de VS Julia, een meisje met autisme.

Marcia Goddard studeerde in 2012 cum laude af in de klinische neuropsychologie aan de Universiteit Leiden. Al tijdens haar mastertraject startte zij met haar promotieonderzoek op de afdeling Orthopedagogiek, onder supervisie van Professor Swaab en Dr. Van Rijn. Daarnaast begeleidt zij kinderen met ontwikkelingsstoornissen.

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
232
Laatste editie
21 september 2016
Uitgeverij
Spectrum
ISBN
9789000350513 , 9789000350520


Door lezers

Lees mee(r) / Afgelopen maand gelezen
01 augustus 2017 7 reacties
Lees mee(r) / Anders denken - Marcia Goddard
17 juli 2017 1 reactie
Over boeken en meer / Mijn boekenmaand oktober
04 november 2016 9 reacties
  Meer artikelen
Bestel dit ebook vanaf  €3,49 bijLezersrecensies (1)

Wat is een autist?

door: Tessa 1 like
Autisme heb je in vele soorten en maten. Van mensen die totaal onbereikbaar zijn tot mensen waaraan je eigenlijk niet zo heel veel merkt. In dit boek worden de verschillende soorten van autisme beschreven en wordt uitgelegd hoe we denken dat ze ontstaan. Daarover is nog erg veel onduidelijk, maar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic