Annemarie Grewel

0

Ze was lange tijd dé voorzitter van Nederland, behept met een geslepen tong en norse uitstraling. Als gespreksleider van congressen en tv-debatten was ze zowel geliefd als gevreesd. Op latere leeftijd betrad ze het politieke toneel; ze ging de Amsterdamse gemeenteraad in en werd later Eerste Kamerlid; ze wilde burgemeester van Amsterdam worden en Joop den Uyl opvolgen als leider van de PvdA. Toen ze ongeneeslijk ziek was, dwong ze respect af met haar laconieke commentaar.
Annemarie Grewel in een ander licht geplaatst, tien jaar na haar dood
Annemarie Grewel wordt herinnerd als betrokken pedagoge, markant universiteitsbestuurder, strijdbaar politica, Joods columniste, onnavolgbaar geestige gespreksleider, emancipatiedeskundige en lesbische heldin.
Annemarie Grewel had lak aan conventies en praatte niemand naar de mond. Ze was voor niets en niemand bang, of toch wel? Op basis van uitgebreid onderzoek en vele gesprekken schreef Annemiek Onstenk dit intrigerende verhaal over een bijzondere vrouw en haar imago, waarin mythes worden ontrafeld en Annemarie Grewel in een ander licht komt te staan - onzeker, besluiteloos en niet in staat zichzelf bloot te geven.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
215
Laatste editie
29 april 2008
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046804070
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic