Anton kan toveren met vingerpopje

1

Prentenboek van het Jaar!

Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos uit het complete aanbod van prentenboeken die in 2007 verschenen zijn in totaal tien boeken. Deze boeken voor peuters en kleuters zullen centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen in januari 2009.
'Anton kan toveren', dat uit de tien boeken gekozen is als Prentenboek van het Jaar, wordt het dragende beeld van de campagne, die als doel heeft het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.
De cpnb zal ook voor 'Anton kan toveren' een vingerpopje ontwikkelen, waardoor het voorlezen van dit boek een nog groter feest wordt. Uiteraard is er een speciale feestuitgave van dit boek, compleet met vingerpopje, voor de schappelijke prijs van € 14,95.

Anton heeft een echte, zij het iets te grote, toverhoed en gaat op pad om zijn kunsten te laten zien. De boom wegtoveren lukt niet, die is te groot. Eerst maar eens oefenen met iets kleiners: een vogeltje. Anton tovert, de hoed zakt over zijn ogen, en de vogel is weggetoverd! Daar komt Lucas aan. Lucas gelooft niet dat Anton kan toveren. "Kan je echt niet," zegt Lucas. "Kan ik echt wel," zegt Anton, "ik tover jou weg!" Anton tovert, de hoed zakt over zijn ogen, en Lucas is weggetoverd!
Het allerleukste van het voorlezen van dit verhaal, naast de prachtige illustraties, is dat kinderen zien wat Anton niet ziet, namelijk dat het vogeltje wegvliegt en Lucas gewoon doorloopt. Kinderen zullen keer op keer willen laten horen dat zij wél doorhebben hoe Anton tovert.

Ole Könnecke
Anton kan toveren (met vingerpoppetje)
€ 14,95
26,5 x 26,5 cm, 32 blz.
Gebonden prentenboek
Leeftijd vanaf 3 jaar
isbn 978 90 257 4483 0
nur 273
Gottmer Prentenboeken
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
32
Laatste editie
06 december 2008
Uitgeverij
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025744830
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic