Arabische lente

0

Een meeslepend verslag van de opstanden in de Arabische wereld.

Brengt de Arabische Lente de moderniteit dichterbij, of nemen de fatwa s de overhand? In Arabische dageraad beschreef Jorn De Cock de Facebookgeneratie in het Midden-Oosten en de strijd tussen moderniteit en conservatisme. Kort na het verschijnen van het boek brak in Tunesi? de revolte uit. In Arabische Lente reist De Cock verder door het Midden-Oosten. Vanuit zijn flat in Damascus ziet hij de eerste tekenen van de aankomende storm. De Cock trekt naar Sidi Bouzid, het Tunesische stadje waar de jonge fruitverkoper Mohamed Bouazizi zichzelf in december 2010 in brand stak. Op het Tahrirplein in Ca?ro is De Cock getuige van de revolutie. Hij beleeft de slagvelden van Libi? en maakt de bevrijding van Tripoli mee. Van de studio s van een Libische televisiezender in Qatar, via de gesloten grenzen van Syri?, tot de ru?nes van Carthago zoekt De Cock het antwoord op de vraag die alle Arabieren bezighoudt: hoe ziet het Midden-Oosten eruit na het seizoen van de democratische stormen?

Jorn De Cock (1971) is onafhankelijk journalist en publiceerde onder meer in De Standaard, de Volkskrant, Trouw en Der Tagesspiegel. Hij woont in Beiroet.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
336
Laatste editie
15 oktober 2011
Uitgeverij
De Bezige Bij
ISBN
9789085423300 , 9789460421136
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic