Arbeidsreintegratie bij mensen met psychische beperkingen

0

Arbeidsre egratie voor mensen met psychische beperkingen geeft een overzicht van de in Nederland gebruikte methodieken voor arbeidsre egratie van cliënten met een psychiatrische achtergrond. Deze methodieken staan in de ggz ook wel bekend onder de noemer 'arbeidsrehabilitatie'.
De publicatie bestaat uit drie delen uit drie delen. Eerst worden meer algemene methodieken van Supported Employment (Begeleid Werken) beschreven, waaronder Job Coaching, Individuele Traject begeleiding en Integrale Trajectbemiddeling. Deze methodieken zijn algemeen te noemen omdat ze breed worden toegepast voor verschillende cliëntgroepen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.
Vervolgens komen meer specifieke methodieken van Supported Employment aan de orde, waaronder Individual Placement and Support, Individuele Rehabilitatie Benadering en Individuele Trajectbegeleiding op basis van de methodiek van het Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen. Deze methodieken zijn meer specifiek te noemen, omdat ze toegesneden zijn op het realiseren van (arbeid) rehabilitatiedoelen van cliënten met een psychiatrische problematiek. Naast een beknopte beschriving besteden Trudy Dankers en Jean Pierre Wilken aandacht aan de resultaten van onderzoek naar de werking en effectiviteit.
In het derde deel maken de auteurs een vergelijking tussen de diverse benaderingen en zetten zij mogelijke elementen van een best practice op een rijtje.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Laatste editie
23 maart 2007
Uitgeverij
Uitgeverij SWP B.V.
ISBN
9789066658448
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic