Arend Boek een van de Saladin-trilogie

14

Lijsten 1 Spots 1
De geboorte van een krijger

Salah ad-Din, of Salardin, zoals de Franken hem noemen, was een koerd, een zoon van een veracht volk, maar toch werd hij sultan van Egypte en Syrië. Hij verenigde de volgelingen van Allah, heroverde Jeruzalem en dreef de kruisvaarders naar de kust. Hij streed tegen koning Richard Leeuwenhart. Saladin was een groot man, de grooste die ik ooit gekend heb, maar toen ik hem voor het eerst ontmoette, was hij nog maar een mager jongetje... - uit De kronieken van Yahyda al-Dimashq

Zo begint het verhaal van twee vijanden die door het lot bij elkaar gebracht worden en van een vriendschap die de toekomst van het Heilige Land zal bepalen. Wanner het leger van de kruisvaarders in 1148 voor de muren van Damascus staat wordt John, een jonge Saks, gevangengenomen en tot slaaf gemaakt.

Hij wordt gekocht door Yoessoef, een tenger, sullig jongetje, voor de prijs van een paar sandalen. Schuchtere Yoessoef zal opgroeien tot de krijger Saladin, bijgenaamd 'de Arend'; John zal zijn jonge meester eerst de vechtkunst bijbrengen, alvorens hij terugkeert naar het Westen om de koning van Jeruzalem en daarna koning Richard zelf te dienen.

Van spectaculaire veldslagen tot de politieke manoeuvres van het hof van de corrupte kruisvaarders, van de bloederige zwaardgevechten tot de verfijnde islamitsche levensstijl; in het eerste deel van deze buitengewone trilogie wordt de geschiedenis van de grootste leider die het Midden-Oosten heeft gekend in kaart gebracht.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Eagle
Serie
Saladin-trilogie (1)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Frank van der Knoop
Laatste editie
01 februari 2013
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789045202686 , 9789045201290


Door lezers

Boekenbende / Reisschema leesuitdaging 2017
29 december 2016 6 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,95 Bestel het ebook bij Libris voor 5,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 5,00
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (2)

Een prachtig beschreven avontuur over een vriendschap tussen twee jonge mannen die eigenlijk elkaars vijanden hadden moeten zijn.

door: Atalanta Nèhmoura 1 like
Wat ik zo fantastisch vind aan dit boek is dat Jack laat zien dat twee totaal verschillend opgegroeide mensen toch een diepe vriendschapsband kunnen krijgen. Een thema dat ik ook in mijn eigen verhalen gebruik. De jonge Saladin (Yoessoef) en John (Saksische kruisvaarder) komen uit totaal...

prachtig verhaal over de jonge jaren van deze bekende krijger!

door: Natasja (Tazzy) J. 1 like
Saladin…….Je hebt er vast weleens over gehoord… Ik persoonlijk via de film Kingdom of Heaven. Wat een avontuurlijk leven heeft deze man gehad! Dit boek is de eerste uit een trilogie en omschrijft gedeeltes van zijn leven. Saladin word geboren als Yoessoef. Hij groeit op met een oudere broer...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic