Argentinie

0

Argentijnen zijn gepassioneerde Latino's die zich laten voorstaan op hun Europese achtergrond. In die zin zijn ze vreemde eenden in de bijt in het overwegend door mestiezen en mulatten bevolkte werelddeel Zuid-Amerika.

Argentijnen dwepen met de Europese cultuur en laten die afstralen op hun manier van leven, hun steden, hun denken. Dat maakt het land voor ons, inwoners van de Lage Landen, herkenbaar. Een wandeling in Buenos Aires roept onmiskenbaar herinneringen op aan willekeurig welke grote stad in Spanje, Italië of Frankrijk. De weemoed en het verlangen - vroeger naar het moederland, tegenwoordig meer naar de vervlogen glorievolle en rijke jaren - is voelbaar in elke cultuuruiting en herkenbaar in elk gesprek met Argentijnen. Ze hebben stijl, zijn hoffelijk en klampen zich vast aan de grote helden die het land heeft voortgebracht. Ze worden enthousiast als ze vertellen over de overweldigende en afwisselende natuur van Argentinië: de pampa, de gletsjers, de Andes, het woestijnachtige noorden. Bovendien is er naast de tango, het voetbal, de literatuur en de wijn nog zoveel meer te beleven.

Wie naar Argentinië reist en openstaat voor wat dit land en z'n inwoners hebben te bieden, zal er altijd willen terugkeren.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
380
Laatste editie
29 augustus 2014
Uitgeverij
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025736101 , 9789025753566 , 9789025759339
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic