Argentinísima

0

Eten met de passie van de tango!
Uitgestrekte pampa's met rondscharrelende koeien, succesvolle voetballers die over de hele wereld de harten van de mensen stelen, gewone burgermeisjes die prinses kunnen worden en de passievolle tango, dat is het beeld dat veel mensen van mijn land hebben. Argentinië is zo veel meer: we hebben ook eeuwige sneeuw in de Andes, bijzondere diersoorten in Patagonië, we kennen mais in 250 verschillende variaties, en we weten bovenal wat lekker en goed eten is. - Carola Verschoor de Berkhout
Argentinië is een land dat - door zijn langgerekte vorm en zuidelijke ligging - alle klimaten in zich heeft. De provincies hebben hierdoor allemaal een eigen gezicht, een eigen cultuur en vooral een eigen regionale keuken. Kenmerkend voor de pampa's zijn de vlakke, zeer vruchtbare velden, waar hectares vol granen en enorme weides vol vee te bewonderen zijn. De Argentijnse wijnen komen vooral uit de Andes, en het midden van het land staat bekend om zijn grote zuivelproductie. De Nederlandse vertaling van de titel zegt het al: Argentinísma is 'maximaal Argentijns', 'zo Argentijns als maar kan' of 'prachtig Argentijns'.
Carola Verschoor de Berkhout is Argentijnse van geboorte en woont inmiddels een kleine tien jaar in Nederland. In de loop der jaren heeft zij de juiste ingrediënten in Nederland gevonden om haar lievelingsgerechten op Argentijnse wijze te blijven bereiden. Recepten voor traditionele gerechten als dulce de leche, empanadas, locro, puchero, milanese, sorrentinos, queso y dulce en asado worden in Argentinísima aangevuld met anekdotes en weetjes waardoor ze een maximaal Argentijns karakter krijgen. De kleurrijke foto's - zowel van de gerechten als van het Argentijnse leven - zijn gemaakt door de auteur en geven een kijkje in de Argentijnse (eet)cultuur.
'Een culinaire rondreis is als een tango: strakke ritmes, verleidelijke klanken en onverwachte wendingen.' - Nederlandse Vereniging van Keurslagers.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
26 augustus 2010
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789061128298

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic