ARTUSI DE WETENSCHAP IN DE KEUKEN

1

"Pellegrino Artusi gaf zijn wereldberoemde Italiaanse kookboek La Scienza in cucina e l’arte di mangiar bene in 1891 in eigen beheer uit in een zeer bescheiden oplage. In tien jaar tijd veroverde het boek Italië en verkocht hij meer dan een half miljoen exemplaren. Het werd Italiës beroemdste kookboek, en het is nog steeds in iedere Italiaanse boekhandel te koop. Inmiddels zijn er meer dan drie miljoen exemplaren van verkocht.
In zijn Scienza beperkt Artusi zich niet tot recepten; hij vertelt over de gewoonten, over de taal en over de mensen die hij ontmoet. Niet zelden laten zijn recepten zich lezen als een compleet kort verhaal. Scherp, geestig, wereldwijs en door de nadruk die hij toen al legde op ‘mager’, ‘matig’ en ‘gezond’, is het boek na ruim een eeuw weer verrassend eigentijds.
Artusi was zelf geen professionele kok. Alle recepten die hij verzamelde probeerde hij thuis uit. De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten is de collectie van een gepassioneerd liefhebber. De klassieke Italiaanse keuken is zonder ‘De Artusi’ eenvoudig ondenkbaar.
De Nederlandse vertaling, die in 1995 bij Scepter Boekproducties in een luxe-editie verscheen, verwekte door zijn schitterende vormgeving en de bijzonder smakelijke vertaling een golf van enthousiasme bij liefhebbers van het goede leven."
Verschenen in
Genre
Culinair
Laatste editie
21 november 1997
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020932744

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic