Augustuskind

0

Jasmijn is in de kerstvakantie van 2004 erg geschrokken van de tsunami die op tweede kerstdag grote verwoestingen heeft aangericht in ZO Azië. Met frisse moed gaat ze begin januari weer aan het werk, ze wil de wereld verbeteren en werkt daarvoor bij de juiste organisatie: een ngo met projecten in ontwikkelingslanden. Er ontstaan spanningen met collega’s die in de loop van januari oplopen. Jasmijn meldt zich ziek en komt geleidelijk terecht in een wereld van visioenen en waanbeelden over oorlogen en het einde van de wereld. In het vroege voorjaar wordt ze met dwang opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Gehecht aan vrijheid en zelfbeschikking verzet ze zich tegen elke vorm van behandeling, waarna dwangbehandeling wordt toegepast. Op een bepaald moment weet ze te ontsnappen…

Het betreft een waar gebeurd verhaal dat een inkijkje geeft in de wereld van gedwongen opnames en de ontwrichtende werking die dat heeft op het leven van degenen die daarmee te maken krijgen. Maar ook dat met de nodige innerlijke kracht en steun van de buitenwereld er zich altijd weer nieuwe mogelijkheden aandienen. Niet de omstandigheden maken hoe het leven verloopt, maar hoe iemand daarop reageert.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
220
Laatste editie
04 maart 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402129694 , 9789402135565
Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic