Aurore

5

Parijs 1880. Jules Fabre vertrekt vanuit zijn geboortedorp naar Parijs om er medicijnen te studeren. Hij huurt een kamer bij de uitvinder Dieulafoy. Het is hem ten strengste verboden het onderzoekslaboratorium in de kelder te betreden.

Algauw raakt Jules in de ban van Aurore, de dochter van de uitvinder, ook al gedraagt ze zich eigenaardig: ze beweegt zich als een slaapwandelaarster door het huis en reageert nauwelijks op zijn toenaderingspogingen. Aan de universiteit raakt Jules gefascineerd door de colleges van professor Brochard, die zijn hysterische patiëntes onder hypnose tot instrumenten van zijn wil maakt. Is Aurore ook een hysterica? Of lijdt ze aan narcolepsie? Wat is er met haar aan de hand?

Ondertussen glijdt Jules' vader thuis steeds verder weg in een hersenziekte. Lucile, de zus van Jules, houdt hem hiervan in haar brieven op de hoogte. Ze vraagt hem ten slotte dringend naar huis te komen, maar Jules' vertrek wordt belemmerd door raadselachtige moorden die in Parijs plaatsvinden. Wat Aurore daarmee te maken zou kunnen hebben, weigert Jules in te zien.

Aurore heeft de vaart en sfeer van een gothic novel en stelt tegelijk de vraag naar wat een mens tot mens maakt. Nooit schreef Kamphuis kleurrijker en meeslepender.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
18 september 2014
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028425996 , 9789028441088
Advertentie

Hebban recensie

    Anne Oerlemans Hebban Recensent

Historische roman die je niet meer loslaat

door Anne Oerlemans op 04-11-2014

Jules Fabre vertrekt vanuit zijn geboortedorp naar Parijs om er geneeskunde te gaan studeren. Het is 1880 en Jules huurt een kamer bij de uitvinder Dieulafoy. Hij raakt in de ban van zijn dochter; Aurore. Al is zij op zijn zachtst gezegd een beetje eigenaardig. Wanneer Jules leert over hysterie en hypnose probeert hij erachter te komen wat Aurore mankeert. Ondertussen zakt Jules’ vader steeds...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic