Automatische profeet

0

Op 28 mei 2009 krijgt Hans Verhagen de P.C. Hooft-prijs voor poëzie uitgereikt. Dat is een bekroning voor een dichter die, al vanaf zijn debuut in 1963 met Rozen en motoren, zijn persoonlijke lyriek combineert met een nietsontziende blik op de wereld om hem heen. De jury van de P.C. Hooft-prijs sprak van `verbluffend goede poëzie en prijst vooral de drie bundels die Verhagen de laatste jaren publiceerde: Moeder is een rover, Draak en Zwarte gaten. Na de bekendmaking van de prijs raakten ze alle drie uitverkocht.
Nu is dit drieluik bijeengebracht onder de titel Automatische profeet. Met het verzamelwerk Eeuwige vlam is alle poëzie van Verhagen weer beschikbaar.

"We waren unaniem. Verhagen schrijft geweldige gedichten, die door belangrijke critici op waarde worden geschat. Ik bewonder het weerbarstige en het wantrouwen dat uit zijn poëzie spreekt. Hans Verhagen laat zich nergens door begrenzen. Hij is nietsontziend, net als zijn poëzie."
- Tsead Bruinja, auteur en jurylid van de P.C. Hooftprijs
"Verbluffend goede poëzie".
- juryrapport P.C. Hooft- prijs 2009
Verschenen in
Genre
Poëzie
Laatste editie
17 februari 2009
Uitgeverij
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038892818
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic