Bad boys for life!

11

‘Liggen! Liggen iedereen! Ik wil handen zien! Handen! Weg bij dat raam! Weg bij dat raam of ik schiet je!’ Omar en Joost ontmoeten elkaar in de jeugdgevangenis. Ondanks hun verschillende achtergrond worden de twee vrienden en ze sluiten een verbond om het harde leven in de jeugdgevangenis het hoofd te bieden. Als hun gevoelens voor Meriam gaan meespelen, wordt hun vriendschap op de proef gesteld. Uiteindelijk barst de bom en komen beide jongens in een negatieve spiraal terecht die hun levens ingrijpend verandert. Zal hun vriendschap overleven of is het verleden zo bepalend voor de toekomst dat hun wegen zullen scheiden en ze elkaar nooit meer zullen tegenkomen? 
Een rauw en realistisch verhaal over de spanningen in de westerse samenleving, waar moslim- en westerse jongeren scherp tegenover elkaar staan, waar de jeugd steeds grenzelozer wordt en waar de jeugdgevangenis steeds vaker het antwoord is.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Laatste editie
30 april 2011
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
ISBN
9789022322536 , 9789022326305 , 9789460411885 , 9789046307816
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Bad boys

door: Tabitha Pultijn
Dit verhaal is best heftig. Je leert het leven in de jeugdgevangenis beter begrijpen en merkt dat na zo'n traject jongeren elks een eigen pad volgen. Het leest heel vlot en bevat zelfs wat romantiek. Ook prachtig om te lezen hoe jongeren elkaar ontmoeten en vriendschap sluiten voor het leven. De...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic