Bagage

0

Om goed te kunnen functioneren in Nederland moet je kennis hebben van de Nederlandse maatschappij. Met Bagage maken inburgeraars kennis met Nederland aan de hand van tien thema’s. De lesstof richt zich op alle eindtermen van het onderdeel Kennis van de Nederlandse Samenleving (KNS) van het inburgeringsexamen.
Met Bagage maken de cursisten zich de stof op een actieve manier eigen. Elk hoofdstuk bevat twee soorten vragen: vragen die de cursisten zelfstandig kunnen beantwoorden en vragen waarover ze met de groep kunnen discussiëren. Aan de hand van de vragen, tabellen, meningen en uitspraken kunnen zij hun eigen ideeën vormen en deze vergelijken met die van anderen.
In dit boek wordt een duidelijke koppeling gemaakt tussen theorie en praktijk. Veel opdrachten uit Bagage zijn oefeningen voor de assessments van het praktijkexamen en een aantal kan de cursist gebruiken voor zijn portfolio.
Op de bijbehorende website staan aftekenlijsten waarmee de cursist zelf kan controleren of hij alles heeft gedaan en werkbladen die nodig zijn voor het uitvoeren van de praktijkopdrachten. Tevens zijn er proefexamens te vinden om te oefenen voor de KNS-toets. Voor docenten is er een docentenhandleiding beschikbaar.
Bagage is geschikt voor inburgeringscursussen en is geschreven voor cursisten vanaf leesniveau A1. Het kan ook goed gebruikt worden in een lesomgeving waar gewerkt wordt met de FC-Sprint2-aanpak.
Nelleke Koot is docent NT2 aan het roc Friesland College in Leeuwarden en begeleidt NT2-docenten in praktijkgestuurd leren en in de FC-AlfaSprint2-aanpak. Ze schreef ook Aan de slag!, Werk en taal en Met wie spreek ik?
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
206
Laatste editie
05 februari 2011
Uitgeverij
Coutinho B.V.
ISBN
9789046902486 , 9789046905647
Bestel dit boek vanaf  €24,50 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic