Bangkok Hilton

,

39

Lijsten 1
Wanneer Sandra Gregory op de luchthaven van Bang¬kok wordt opgepakt wegens drugssmokkel, wordt ze overgebracht naar de beruchte Lard Yao-gevangenis, beter bekend als het 'Bangkok Hilton'. Sandra wordt veroordeeld tot vijfentwintig jaar eel, een periode waarin ze wordt geconfronteerd met de keiharde werkelijkheid van het leven in een Thaise gevangenis.
Na vijf jaar wordt Sandra eindelijk overgeplaatst naar een Engelse gevangenis, om daar de resterende jaren uit te zitten. Vanwege haar strafmaat wordt ze op dezelfde zwaarbewaakte afdeling geplaatst als seriemoordenaars zoals Rosemary West. In 2000 krijgt Sandra. ter geIegenheid van de verjaardag van de Thaise koning. amnestie en kan zij na jaren gevangenisstraf naar huis.
Sandra Gregory woont sinds haar vrijlating in Kent. Ze geeft lezingen op scholen en universiteiten om jongeren le waarschuwen voor de gevaren van drugssmokkel.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
N. Wielink
Laatste editie
01 juni 2010
Uitgeverij
Boekerij
ISBN
9789046100257 , 9789069744841 , 9789069745602 , 9789069748757 , ...
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Niet voor te stellen

door: peter 1 like
Ongelooflijk: wat een mens kan overleven. Een must voor ieder middelbare scholier. Je kunt hiervoor niet genoeg gewaarschuwd worden.

Realistisch weergeven

1 like
Wat een boek. Wat gebeurt er als je " in goed vertrouwen" de bagage van je vriend meeneemt zonder dat je hetzelfde weet. Sandra overkomt dit en belandt in de Thaise gevangenis. Je beleeft het gevangeniswezen alsof je er zelf bij bent. Gruwelijke details, de keiharde waarheid wordt verteld....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic