Basuko

3

Herman Vemde BASUKO Thriller John Stevens' bedrijf in computerbeveiliging begint net goed te lopen als zijn Amerikaanse vriendin vermoord wordt aangetroffen in de bossen van de Veluwe. Haar in brand gestoken auto wijst op een maffiamoord in het drugscircuit. Maar Stevens heeft weinig vertrouwen in de politie en vindt dat ze zich er wel erg makkelijk vanaf maken. Hij gaat zelf op onderzoek. Na een bezoek aan de Amerikaanse ambassade krijgt hij hulp van een geroutineerde agent van de Drugs Enforcement Adminstration. Ze komen op het spoor van geheimzinnige containertransporten. Als Stevens zo'n transport volgt, komt hij niet alleen in het hartje van de Veluwe terecht, maar ook in grote problemen. Hij wordt gesnapt en kan kiezen: werken voor de maffia of een afschuwelijke dood in de kelder van een kasteel. Maar als Stein, chef beveiliging van het drugssyndicaat getipt wordt dat Stevens door de politie geobserveerd wordt, vormt zijn nieuwe medewerker een te groot risico dat maar beter kan verdwijnen... Herman Vemde won met Basuko in 2002 de Schaduwprijs, de prijs voor het beste spannende debuut. Uit het juryrapport: "...een goed geconstrueerd verhaal dat zich afspeelt op het snijvlak van zakelijke belangen, emotionele crises en haperend politiewerk."

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
298
Laatste editie
17 juni 2011
Uitgeverij
R.L.Bezemer - de Rode Kamer
ISBN
9789491259241 , 9789070282813
Advertentie

Hebban recensie

Prima werk!

door Marco Books op 17-04-2003

Basuko is het boek dat in 2002 de Schaduwprijs opleverde. Dat is dé prijs voor het thrillerdebuut van de lage landen. De voormalig Philips medewerker Vemde laat zich kennen als een auteur die zijn boek met actie doorspekt. Basuko gaat over John Stevens die eigenaar is van een bedrijf in computerbeveiling. Als op een dag zijn vriendin Joyce vermoord is gevonden, krijgt hij te horen dat het een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic