Beachy Head en andere verhalen

0

Een kleine jongen wordt verliefd op een circusartieste, een wandelaar ontmoet de voorzitter van de Partij Tegen Honden, een duistere geschiedenis komt na jaren weer boven drijven … In zijn debuutbundel Beachy Head en andere verhalen schrijft Lode Demetter autobiografische fictie.

Lode Demetter: “Sommige verhalen, zoals Trein of De Wormenman, zijn honderd procent gefantaseerd. Dat merk je ook als je ze leest, want ze staan sowieso ver af van wat de meeste mensen als ‘realistisch’ ervaren. Andere verhalen in deze bundel staan dichter bij de werkelijkheid. Ik put graag uit eigen ervaringen, maar ik verdraai de waarheid of voeg naar believen nieuwe elementen toe. In die zin moet men de verhalen stellig als fictie beschouwen.”

In Circus brengt een kleine jongen met de lagere school een bezoek aan het circus. De poppen gaan aan het dansen wanneer hij, na een uitbrander van de leraar, oog in oog komt te staan met een bloedmooie artieste.

“Dat verhaal is grotendeels echt gebeurd, maar ook weer niet helemaal. Dat is juist het leuke aan schrijven, je kunt de waarheid naar believen pimpen. Iets gelijkaardigs gebeurt in het titelverhaal Beachy Head. Ook hier kan men redelijk wat gelijkenissen vinden met waargebeurde feiten, maar ook hier geldt absoluut: dit verhaal is fictie.”

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Korte verhalen
Laatste editie
29 oktober 2015
Uitgeverij
Lode Demetter
ISBN
9789082436907

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic