Beestenboel

0

De voornamen van mijn kleinkinderen vormden de inspiratiebron voor Beestenboel. Voor hen schilderde ik naambordjes met dieren erop, die al doende fantasierijker werden. E van hen (Veerle) fantaseerde bijvoorbeeld over de naam Humba: "Hij is blauw, oma". Nadat ik Humba geschilderd had, werd deze (gelukkig!) door haar goed gekeurd. Humba is nu van de kleurrijke fantasiedieren van de Beestenboel. De originelen bestaan uit schilderijen van 40 x 40 cm.
Hannie Dekker is beeldend kunstenaar en ingeschreven bij Keunstwurk in Leeuwarden. Ze volgde de vierjarige opleiding aan de Vrije Academie in Den Haag en nam schilderlessen bij Gerrit Breteler. Daarna heeft zij aanzienlijke werkervaring opgebouwd, Zo was ze verantwoordelijk voor decor- en kostuumontwerpen bij toneelprojecten op een aantal middelbare scholen in Den Haag. Ze heeft diverse exposities gehouden en is beschikbaar via Kunstuitleen. De gemeente Smallingerland heeft werk van haar aangekocht.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
56
Laatste editie
20 juli 2006
Uitgeverij
Gopher B.V.
ISBN
9789051793321
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic