Behandelgids ADHD bij volwassenen therapeutenhandleiding Therapeutenhandleiding

0

ADHD is een neurobiologische stoornis die niet alleen bij kinderen voorkomt, maar ook bij volwassenen. Op latere leeftijd kunnen de gevolgen voor werk, eigenwaarde en sociale contacten uiterst nadelig zijn. Medicatie is soms effectief, maar vaak niet voldoende.
Met de Behandelgids ADHD bij volwassenen - bestaande uit een therapeutenhandleiding en een cliëntenwerkboek - beschikken cognitief-gedragstherapeuten voor het eerst over een evidence-based methode waarmee volwassenen met ADHD hun symptomen de baas kunnen worden. Samen vormen deze boeken een afgerond programma waarmee typische ADHD-problemen als snel afgeleid zijn, impulsiviteit en moeite met organiseren en plannen, worden bestreden. Al dan niet in combinatie met medicatie biedt de Behandelgids de beste kans op verlichting bij deze slopende aandoening.
Het programma bestaat uit twaalf sessies. Deze therapeutenhandleiding biedt de therapeut per sessie effectieve behandelstrategieën en heldere instructies. Het bijbehorende cliëntenwerkboek bevat informatie en materialen ter ondersteuning van de therapiesessies.
Aan bod komen:
*organiseren en plannen
*management van overweldigende taken
*omgaan met papierwerk
*afleidbaarheid verminderen
*afleiding uitstellen
*denkfouten voorkomen door functioneel te leren denken
*uitstelgedrag voorkomen
*betrokkenheid van gezinslid of partner
Steven Safren, Carol Perlman en Susan Sprich zijn alledrie psycholoog en verbonden aan het Massachusetts General Hospital en Harvard Medical School. Michael Otto is hoogleraar psychologie aan Boston University.
"... zeker een aanrader voor alle hulpverleners die vaak volwassenen met ADHD behandelen." - Tijdschrift voor Psychiatrie
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
152
Laatste editie
22 september 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Nieuwezijds b.v.
ISBN
9789057122286
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic