1001004010207678

Bekentenissen

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

Nina Hagen vertelt over haar leven zoals ze zingt: provocerend, zonder dubbele bodems en opwindend. Ze schrijft zonder opsmuk over zichzelf en haar wilde leven, op de grens van genialiteit en waanzin. Maar haar wervelende autobiografie gaat over meer dan de gebruikelijke mix van seks, drugs en rock-’n-roll.
In ‘Bekentenissen’ vertelt Nina Hagen hoe ze opgroeide in een Oost-Duits kunstenaarsmilieu, met als stiefvader de bekende dissident Wolf Biermann. Op jonge leeftijd werd ze zich al bewust van een ‘verboden’ wezen dat de naam God droeg. Ze vertelt hoe ze zangeres werd, Oost-Duitsland werd uitgegooid en zich onderdompelde in de punkscene van Londen. Het gaat over haar verhouding met Herman Brood en over haar demonische ervaringen in een Indiase ashram.
Deze road movie in boekvorm neemt de lezer mee op een woeste, spirituele zoektocht, die uitloopt op Hagens ontmoeting met Jezus. Het is een ontmoeting die lijkt op een liefdesverhaal. ‘Ga jij ook weg, zoals alle anderen?’ vraagt ze zich af. Het antwoord op deze vraag is haar levensverhaal: ‘Ik ben er altijd. Ik was er altijd en zal er altijd zijn.’
Met prachtige foto's uit Hagens privécollectie

Genre
Kunst & Cultuur
Aantal pagina’s
296
Laatste editie
16 november 2010
ISBN
9789025961015
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie