Belgen in oorlog

, ,

0

De ontelbare oorlogen en conflicten waarbij België of Belgen sinds 1830 werden betrokken lopen als een rode draad door dit boek. Fascinerende foto’s die een speciaal licht werpen op de wereldgeschiedenis zijn het uitgangspunt en brengen stuk voor stuk minder bekende oorlogsverhalen en -omstandigheden onder de aandacht.

Onder leiding van historici Bruno De Wever, Martine Van Asch en Rudi Van Doorslaer brengen twintig auteurs elk een aangrijpend verhaal over onbekende beelden die iets bijzonders te vertellen hebben. Op die manier gaat Belgen in oorlog de boeiende confrontatie aan met de vraag of foto’s ooit het ware gelaat van oorlog kunnen tonen.

Dit rijk geïllustreerde boek wordt gepubliceerd naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling in de Gentse Sint-Pietersabdij van 16/11/2012 tot 21/4/2013. Boek en tentoonstelling werden samengesteld door Historische Huizen Gent, het SOMA (Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij) en het Instituut voor Publieksgeschiedenis Universiteit Gent.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
144
Laatste editie
30 augustus 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Kannibaal
ISBN
9789491376290

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic