Belgische Wijngaarden

,

0

Alle Belgische wijnbouwers in een rijk geïllustreerd boek Sinds een dertigtal jaar is de wijnbouw in België weer in opmars  . Waar het eerst meer om de folklore te doen was, mag men vandaag al trots zijn over een aantal uitstekend geproduceerde wijnen. Belgische wijnen krijgen steeds meer erkenning in internationale competities en in talrijke vakbladen. Eric Boschman en Kris Van de Sompel maken nu voor het eerst een uitgebreide inventaris van de Belgische producenten. Met de smaakmakende foto's van Joris Luyten zullen de wijnen van bij ons des te beter smaken.
België een wijnland? Inderdaad: dat was zo in de middeleeuwen, en het is vandaag opnieuw de realiteit! De heropleving van de nationale wijncultuur werd een dertigtal jaren geleden ingezet. Vandaag tellen we acht oorsprongsbenamingen en evenveel wijnstreken dankzij meer dan 80 wijnboeren, netjes verdeeld over het noorden en het zuiden van het land. De vroegere folkloristische productie heeft plaatsgemaakt voor kwaliteitsproducten. Sommigen veroveren gaandeweg hun adelbrieven in de grootste internationale wedstrijden en in het hart van de echte wijnliefhebber. Eric Boschman, Kris Van de Sompel en Marc Vanel hebben voor het eerst een zeer volledige inventaris van de producenten in ons land samengesteld. Ze bieden u bovendien een rondleiding in geschiedenis, wijnstokkunde en wetgeving rond dit thema. Voeg er de schitterende foto's van Joris Luyten bij, en voortaan zult u de wijn van bij ons ánders proeven.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
03 maart 2009
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020982787

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic