Belgium (e-book)

0

Belgium

Een utopie

‘Er is niets pervers aan de wens dat België op een mooie dag in rook opgaat en de Europese Unie de rol van de huidige Belgische federatie overneemt als beschermende koepel voor onze nauw verstrengelde gewesten.’ België mag verdampen. Een gewaagde stelling van een Franstalige Brusselse filosoof.
De creatieve veelzijdigheid van Philippe Van Parijs is haast legendarisch. Voor een leefbaar en meertalig Brussel. Voor een sterke Europese integratie. Voor een federale kieskring in België. Voor het compromis als sleutel tot een werkbare democratie. En voor solidariteit. Van Parijs publiceerde de voorbije jaren meerdere teksten waarin hij een gedurfd en ondogmatisch pleidooi houdt voor een verenigd en solidair Europa naar het voorbeeld van een hervormd België met vier deelstaten. Meertaligheid, solidariteit en compromisbereidheid zijn daarbij essentiële elementen. In Belgium. Een utopie schetst hij een duidelijke visie op de institutionele toekomst van België en van Europa.

PHILIPPE VAN PARIJS (1951) is filosoof en doceert of doceerde aan de universiteiten van Louvain, Harvard, Oxford en Leuven.
Hij spreekt niet minder dan zes talen en is een wereldvermaarde promotor van het basisinkomen. In België is hij bekend om
zijn publieke optredens en zijn columns over de toekomst
van het meertalige en multiculturele federale België
in Europa. Hij is woordvoerder van de Paviagroep en medeoprichter van de denktank
Re-Bel (Rethinking Belgium).

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
20 juni 2018
Uitgeverij
Uitgeverij Polis
ISBN
9789463100663

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic