Belijdenissen

0

Zielsveel hielden ze van elkaar, Augustinus van Hippo en zijn geliefde. Hij werd een van de grootste kerkvaders van de vroege christelijke kerk, zij verdween naamloos in de coulissen van het geschiedenistoneel. Dit is haar verhaal.

Zeventien is ze als ze Augustinus ontmoet. Zij is de dochter van een arme mozaïeklegger; hij een veelbelovend student van goede komaf, voorbestemd voor een mooie loopbaan in het Romeinse rijksbestuur. Hevig verliefd herkennen ze in elkaar een sprankelende levenslust en scherpen ze zich aan elkaars kwikzilveren verstand. Maar een huwelijk is uitgesloten. De enige mogelijkheid tot een wettige verbintenis is dat zij zijn concubine wordt.
Jarenlang zijn ze gelukkig; zelfs Augustinus' moeder Monica heeft, al heeft ze haar bedenkingen, haar in haar hart gesloten. Maar gaandeweg merkt ze dat ze een obstakel wordt in Augustinus' loopbaan, en besluit ze haar geluk op te offeren voor de liefde van haar leven. Met huilend hart verlaat ze hem én hun zoon, om terug te keren naar haar geboorteland in Noord-Afrika.

'Belijdenissen' is het verhaal van een moedige vrouw die ervoor kiest haar geluk achter zich te laten, en op zoek moet gaan naar wat er dan nog van haar identiteit overblijft.

Suzanne M. Wolfe doceert Engelse literatuur en creatief schrijven aan Seattle Pacific University. Haar debuutroman, 'Unveiling' ('Drieluik'), verscheen in 2004. Ze is oprichter van het blad 'Image', een tijdschrift voor kunst en geloof.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
10 mei 2016
Uitgeverij
Mozaiek
ISBN
9789023996804
Bestel dit boek vanaf  €20,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic