Ben X

10

Lijsten 1

Ben is een licht autistische jongen. Of automatisch, zoals zijn broertje zegt. Hij heeft het zogenaamde aspergersyndroom. Omdat hij zo'n buitenbeentje is, wordt hij gepest op school. Bens enige toevluchtsoord is het internet, waar hij urenlang zit te gamen, pornosites afschuimt of chatboxen bezoekt. Doorgaans kan niets of niemand hem lang boeien. Tot plots [Barbie] opdaagt in die veilige, virtuele wereld. Met haar vindt [Zorro](Bens nickname) wel contact. Ook zij houdt van taalspelletjes en rijm. Als Barbie hem uitdaagt tot een echte ontmoeting, komen Bens zelfmoordplannen in een stroomversnelling terecht. Maar het draait allemaal anders uit dan gepland... Nic Balthazar studeerde Germaanse talen in Gent. Zijn echte passie was echter het theater. Als tiener al speelde hij in verschillende musicals bij Eva Bals Speelteater, een spannend avontuur dat hem als vijftienjarige tot op de planken van Broadway in New York bracht. Op 22-jarige leeftijd kwam hij aan de andere kant van de schijnwerpers terecht als theaterrecensent bij De Morgen en later ook bij de radio. Via radio en later ook televisie kwam hij uiteindelijk terecht bij zijn andere grote passie: film. Zijn grootste bekendheid verwierf Nic Balthazar met zijn filmbesprekingen (bv Filmfan op Canvas). Daarnaast presenteerde hij tal van radio-en televisieprogramma's, gaande van een culturele talkshow als Leuven Centraal tot een consumentenprogramma als Trendspotting. Hij regisseert en presenteert ook reisreportages voor Vlaanderen Vakantieland. Met 'Niets was alles wat hij zei' debuteerde Nic Balthazar als schrijver van jeugdboeken. Hij schreef het scenario voor de theatervoorstelling Niets en nu ook voor de film Ben X, waar hij ook de regie voor zijn rekening nam.

Verschenen in
Genre
Young Adult
Laatste editie
01 januari 2013
Uitgeverij
Altiora Averbode
ISBN
9789031722723 , 9789031725199 , 9789031718719

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 7,35
Bestel het boek bij Blz. vanaf 7,35
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Ben X

door: Sanne de Bresser 1 like
Een tijdje terug heb ik de film Ben X gezien en dan nu heb ik het boek gelezen. Iets wat ik echt nooit had verwacht, had ik nu wel. Ik vind de film beter en aangrijpender dan het boek. Dat is niet zo vreemd, want het boek is geschreven vanuit de hoofdpersoon, Ben. Ben is autistisch en houdt er...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic