Bergafwaarts

25

Spots 1

Inspecteur Robicheaux gaat op een welverdiende vakantie in het landelijke Montana. Samen met zijn vrouw en beste vriend Clete Purcell verblijft hij op een oude ranch. Maar zijn rust wordt al snel verstoord door de brute moord op twee studenten. Robicheaux duikt in dit mysterie waarin een rijke oliebaron, zijn mismaakte broer en mooie echtgenote, een perverse dominee, een ontsnapte gevangene en een voormalige countryzanger een rol spelen. Op zijn eigen briljante manier verweeft Burke al deze personages en plotlijnen tot prachtige proza met een verassend einde.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Swan Peak
Serie
Dave Robicheaux (17)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Karst Dalmijn , Hanneke van Soest
Laatste editie
22 juni 2009
Uitgeverij
Verbum Crime
ISBN
9789074274319


Door lezers

  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Mensenjacht in toeristisch Montana

door Wim van Schaik op 03-07-2009

Bij een boek van Burke weet je eigenlijk al van te voren – zoals bij Michael Connelly – dat je geld goed besteed is. Toch zijn er soms voorbeelden van beroemdheden in het genre, die even van de schrijf af zijn. In ieder geval is deze “literaire politieroman” minstens een geslaagde poging om de Amerikaanse staat Montana als natuurwonder aan te prijzen. Burke’s sprankelend taalgebruik laat mij...

Lezersrecensies (2)

Geen vijf sterren

door: camille jacobs 1 like
Dit boek krijgt bij VN gids 5 sterren. Neen max 4 is genoeg.Het verhaal leest vlot.De stijl van vertellen kan ik niet direct thuisbrengen.Persoonlijk vindt ik het einde van het verhaal minder geslaagd.Kortom een leuk boek om te lezen.Mensenjacht en over goed en slecht in de maatschappy.

door: Janneke Bouwman 1 like
Inspecteur Dave Robicheaux, zijn vrouw en zijn vriend, privédetective Clete Purcel, brengen hun vakantie door in het landelijke Montana. De mooie natuur, puurheid en heldere lucht staan echter in schril contrast met de misdaden die er gepleegd worden: de moord op twee studenten en twee toeristen....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic