Bergdorf Blondes

7

‘Een Bergdorf Blond is mijn variant op de prinsessen van Park Avenue. Ik noem ze zo omdat deze jonge vrouwen dol zijn op blond haar (het is onderdeel van het uniform) en in de haarsalon van Bergdorf Goodman hun haar laten verven.’
Aldus verklaart Plum Sykes de titel van haar debuutroman Bergdorf Blondes, die een satirische zedenschets is over jonge society-vrouwen in Manhattan.
De (Bitse) heldin van het boek beweegt zich in de hoogste kringen van het New Yorkse glamourleven en struint met haar beste vriendin – die net een enorme erfenis ontvangen heeft – de ene na de andere party af. Maar wanneer haar verloving in de soep loopt, komt ze terecht in een neerwaartse spiraal. Hoe kan ze ooit nog het geluk vinden in een stad die overladen is met sieraden, wenkbrauwontharingen, dermatologen en Front Row Girls? Aan het eind van het verhaal komt ze tot inkeer en beseft dat er meer is in het leven dan Bellini’s en baljurken, en dat het leven meer lijkt op de film Fargo dan op High Society.

Bergdorf Blondes is een flitsende roman over jonge high-societyvrouwen in New York en een meedogenloze ontleding van de Amerikaanse visie op seks, geld, vrouwen en materialisme.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
M. Eggermont
Laatste editie
01 januari 2009
Uitgeverij
Vassallucci
ISBN
9789046141236 , 9789050005111 , 9789050008334 , 9789048001064 , ...
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic