Beter

1

In dit nieuwe boek na Complicaties laat Atul Gawande aan de hand van adembenemende medische situaties zien hoe je goed en steeds beter kunt functioneren in een complexe en risicovolle werkomgeving.
Het streven om beter te presteren is universeel: iedereen krijgt te maken met vermoeidheid, sleur, gebrekkige middelen en tekortkomingen. Maar nergens is de drang tot verbetering zo belangrijk als in de medische wereld, waar elke beslissing mensenlevens betreft.
Gawandes verhalen brengen ons naar het slagveld van Irak, naar verloskamers in Boston en naar een polio-uitbraak in India. Hij bespreekt de ethische dilemma s van artsen die betrokken zijn bij de voltrekking van doodvonnissen, hoe financi?le overwegingen de medische praktijk be?nvloeden, en de onwaarschijnlijke geschiedenis van het handen wassen in ziekenhuizen.
Gawande biedt een unieke inkijk in de medische wereld. Zijn zoektocht naar wat van een goede een grootse arts maakt, leidt tot fascinerende inzichten in elk gebied van het menselijk streven.

*Beter is een meesterwerk, een serie verhalen gesitueerd binnen de muren van het ziekenhuis die ons uiteindelijk iets onvergetelijks vertelt over de wereld. Malcolm Gladwell
Over Complicaties:
*Als ik een lijfarts zou mogen uitkiezen werd dat waarschijnlijk dokter Atul Gawande. Emma Brunt
*Zoals Gawande het scalpel zet in zijn pati?nten, zo dissecteert hij ook zijn eigen vak: trefzeker en zonder sentiment. Humo
*Heel goed geschreven [ ] een dokter met een bijna niet te stillen nieuwsgierigheid. Arts & Auto

ISBN 978 90 295 6539 4
[foto credits]
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Vertaald door
Saskia van der Lingen , Caroline Meijer
Laatste editie
22 juni 2007
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029565394
Bestel dit boek vanaf  €22,50 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Imperfectie van de chirurg

door: Kaj Peters 1 like
Verbazingwekkend amusante reeks van essays over de medische wetenschap, die inhaken op ingewikkelde discussies als: mogen medici betrokken zijn bij het humaan verlopen van de doodstraf? Hoeveel mag een arts 'moreel gezien' eigenlijk verdienen zonder dat hij alleen maar de elite kan helpen? Hoe moet...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic