Beter

0

Ethiek begint waar de regels tekortschieten, het is niet alleen iets van het verstand, maar ook van het voelen, van het invoelen vooral. Het is iets dat oplicht uit het leven zelf.
Ware filosofie kan niet uit abstracte begrippen worden gesponnen. Zij moet, net als bij de kunst en de poëzie, haar bron hebben in zowel de innerlijke als de uiterlijke waarneming en ervaring. In Beter deelt Mary Biezeman-Roest veel van haar waarnemingen en ervaringen opgedaan tijdens haar eigen ziektes met de lezers.
Daarmee zet dit boek een dimensie op de kaart die in de gangbare boeken over ethiek onderbelicht blijft. Vanuit persoonlijke ervaringen en in dialoog met verschillende filosofen, filosofische werken en de literatuur, zoekt Mary Biezeman-Roest naar verheldering van waar ethiek in de gezondheidszorg uiteindelijk om gaat.
Mary Biezeman-Roest is filosoof en agoog. Eerder publiceerde zij boeken over ziekte, stervensbegeleiding, rouwverwerking, en een autobiografisch werk over betekenis- en zingeving, Het leven vieren.
Over Het leven vieren:
'Dit boekje vertelt op meeslepende wijze het verhaal van een naderende dood. Toch is het geen deprimerende lectuur. Integendeel, iedere bladzijde spreekt van liefde voor het leven.'
- Stef Leemen, Ethische Perspectieven
'Al wie in zijn of haar werk met ernstig zieke of stervende mensen te maken heeft zou dit document humain binnen handbereik moeten hebben.'
- Herman van der Kloot Meijburg, Tijdschrift voor Geneeskunde en Ethiek
'Een aanrader.'
- Jan ten Voorde, patiënt / patiëntenvereniging
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
06 april 2013
Uitgeverij
Valkhof Pers
ISBN
9789056253998

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic