Bewogen en beproefde jeugd in het Derde Rijk

0

September 1944. De geallieerde troepen staan aan de Belgische grens, het Duitse leger slaat hals over kop op de vlucht. Guido Becarren is op dat moment elf jaar en leerling in een Duitse eliteschool in Oost-Vlaanderen. Samen met de leraars en andere leerlingen wordt hij op een transport gezet naar Centraal Duitsland, midden in het Derde Rijk.
De jonge Becarren brengt een jaar door in het afbrokkelende Derde Rijk. Hij moet vluchten voor de geallieerden en voor het Rode Leger, ziet zijn leeftijdsgenootjes sterven in gevechtsoefeningen en komt terecht in zware bombardementen. Na het einde van de oorlog wordt het naziregime opgevolgd door het harde communisme. Pas na een halfjaar slaagt Guido Becarren erin om door de mazen van het ijzeren gordijn te ontsnappen en terug te keren naar zijn geboorteland en familie.
In dit boek vertelt GUIDO BECARREN na al die jaren over de woelige, gewelddadige periode waarin hij als onschuldige jongen moest zien te overleven. Door de ogen van een kind, dat niet hoort bij de overwinnaars noch bij de verliezers wordt het drama van de Tweede Wereldoorlog concreet. Een uniek en aangrijpend verhaal dat je niet meer loslaat.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
17 mei 2010
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058266699

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic