Een bezetene droomt van turingmachines

0

Een waanzinnig verhaal van huiveringwekkende genialiteit

De vertelster van Een bezetene droomt van turingmachines is een jonge natuurkundige. Ze is geobsedeerd door Kurt Gödel, de grootste logicus van de moderne tijd, Alan Turing, de buitengewoon getalenteerde wiskundige die in de Tweede Wereldoorlog de beruchte Enigmacode wist te breken. De levens van Turing en Gödel komen voor een groot deel overeen door hun geleverde prestaties en mislukkingen. Gödel leed aan grootheidswaan en paranoia, en zou zichzelf uiteindelijk doodhongeren. Turing werd opgepakt voor homoseksuele activiteiten en pleegde zelfmoord. De vertelster onderzoekt de feiten van de dramatische verhalen van beiden vanuit het verlangen betekenis te vinden in hun complexe levens en al doende ontdekt ze de tragiek van deze twee mannen.

Een bezetene droomt van turingmachines is een opmerkelijke roman waarin het leven van twee van de belangrijkste en invloedrijkste wetenschappers van onze tijd wordt opgeroepen. Briljante verbeeldingskracht combineert Levin met historische details en gebeurtenissen.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
P. van Huizen
Laatste editie
18 november 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789025425159
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic