Bier op het bord

0

* Belgiës beste brouwerijen, bieren en bierrestaurants
*
Een ronde van België in streekbieren en bierroutes
*
Met tientallen klassieke en innovatieve recepten
Steeds meer hoogstaande restaurants halen de bierrecepten uit het vergeetboek en maken er culinaire hoogstandjes mee. Bierkenner, auteur en fotograaf Marc Joye heeft die revival goed begrepen: hij bezocht per streek een aantal vooraanstaande Belgische brouwers zoals Haacht, Hoegaarden, Palm, Rodenbach en Achouffe, die hem overstelpten met interessante anekdotes en inside-tips. Deze brouwers vertrouwden hem bovendien een hele reeks lokale restaurants toe die hun bieren op een creatieve manier in heerlijke recepten verwerken. Uiteraard gaat het dan niet alleen om het traditionele ‘stoofvlees met frietjes’, maar komt ook de verfijnde gastronomie met fijne vis- en vleesgerechten, biersabayons en zo meer aan bod. Dit alles wordt door Marc Joye overgoten met een goede dosis praktische streekinformatie rond bierroutes, -feesten, -musea en brouwerijen. Een tintelend boek voor iedereen die meer over bier wil weten en er meer mee wil doen.
Verschenen in
Genre
Eten & Koken
Laatste editie
06 oktober 2001
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020944341
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic