Bier? Vrouwen weten waarom

0

Bier is niet elegant? Vrouwen lusten alleen zoete fruitbieren? Van bier word je dik? Bier drink je alleen op café? Laat ons niet lachen!

Zythologe en biersommelier Sofie Vanrafelghem veegt deze en andere clichés moeiteloos van tafel. Ze reist al jaren gepassioneerd het hele land rond met haar project Vrouwen en bier om vrouwen te laten kennismaken met onze rijke Belgische biercultuur. Want onbekend maakt gewoon onbemind. Keer op keer slaagt ze in haar missie. Niet zo verwonderlijk, want vrouwen hebben maar liefst 30 procent meer smaakpapillen dan mannen, en zijn dan ook de ideale bierproevers.

Met dit boek neemt Sofie je mee naar de wonderlijke vrouwelijke aspecten van de bierwereld. In de middeleeuwen bijvoorbeeld wasbrouwen vooral een vrouwenzaak. Sofie geeft tal van leuke weetjes en anekdotes, toont aan dat bier drinken gezond is, laat sterke bierdames en gedreven brouwsters aan het woord en leert je hoe je in enkele eenvoudige stappen een bier uitschenkt én proeft.

Sofie Vanrafelghem is auteur van het boek Tournée Générale 3 en is docent Algemene bierkennis.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
18 oktober 2013
Uitgeverij
Van Halewyck
ISBN
9789461312082

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic