Big deal

6

Artikelen 1

Walter Schoen, Duitser van origine, woonachtig in Detroit, lijkt als twee druppels water op ss- en Gestapo-chef Heinrich Himmler. Ze zijn zelfs op dezelfde dag geboren. Walters Amerikaanse vrouw Honey Deal weet niet dat hij een Duitse spion is, maar ze heeft het helemaal gehad met haar man. Ze heeft de hoop opgegeven hem in een normale, gezonde vent met een beetje gevoel voor humor te kunnen veranderen en wil van hem scheiden.

Ondertussen is 'Hot Kid' Carl Webster op jacht naar Jurgen Schrenk, een ontsnapte krijgsgevangene die vroeger bij het Afrikakorps heeft gediend. Carl vermoedt dat Walter hem onderdak heeft gegeven en hij gebruikt Honey om achter zijn schuilplaats te komen. Honey ziet wel wat in de knappe Carl, maar die is er louter op gebrand om Jurgen te pakken te krijgen zonder zelf voortijdig het loodje te leggen. Wat volgt is een spannende klopjacht met de droge humor en hilarisch domme schurkenstreken die we van Elmore Leonard gewend zijn.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Up in Honey?s Room
Serie
Carl Webster (2)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
D. de Heer
Laatste editie
19 juli 2007
Uitgeverij
FMB Uitgevers
ISBN
9789049970512


Artikelen over Big deal

  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Jean-Paul Colin Hebban Recensent

Stuntelige SS’ers

door Jean-Paul Colin op 03-09-2007

Droge humor en vlijmscherpe dialogen doen het altijd goed bij de lezers. Vooral het eerste is een specialisme dat niet veel auteurs is gegund. Elmore Leonard (1925) heeft met beide aspecten weinig moeite en past ze veelvuldig toe in zijn boeken. Ruim vijftig jaar geleden begon Leonard met het schrijven van een dozijn westernverhalen. Na verloop van tijd stapte hij over op thrillers. Big Deal  is...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic