Biggest Brother

5

Top25's 1

Biggest Brother
Binnen elke broederband is er altijd één die zorgt voor de anderen…
Biggest Brother is het fascinerende en inspirerende levensverhaal van majoor Dick Winters, de leider van de Easy Company. Hij werd door de leden van de compagnie unaniem geaccepteerd als de leider van de groep.
De leden van de 101e Luchtmachteenheid van de Verenigde Staten, de Easy Company of de Band of Brothers, zijn legendarisch. De groep was meer dan een stel broeders in het leger. Het was een familie. In één man zagen de soldaten een leider, een gids en de verwezenlijking van moed en toewijding: majoor Dick Winters.
Na de oorlog paste hij zich geleidelijk aan het burgerbestaan aan, maar later werd hij opnieuw onder de wapenen geroepen voor de oorlog in Korea. Pas jaren daarna kreeg hij wereldwijde bekendheid en erkenning. Niet omdat hij die opzocht, maar door de publicatie van het boek Band of Brothers van Stephen E. Ambrose dat eveneens bij Uitgeverij BZZTôH verscheen. Het inspireerde Steven Spielberg en Tom Hanks tot het produceren van een gelijknamige televisieserie over de legendarische luchtmachteenheid. Zowel de serie als het boek was een doorslaand succes.
Larry Alexander is journalist en columnist voor de Intelligencer Journal, een krant in Lancaster, Pennsylvania. Al vele jaren wint hij prijzen voor zijn uitstekende journalistieke werk. Hij groeide op in dezelfde stad en in dezelfde straat als Dick Winters, maar dan dertig jaar later.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
380
Laatste editie
28 maart 2009
Uitgeverij
BBNC Uitgevers
ISBN
9789045309521
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Zeer goed leesbare, levendige biografie

door: MarijeT 1 like
Een biografie, maar zoals het doel van de schrijver was: Geen taaie kost. Een beschrijving van het leven van majoor Dick (Richard) Winters, de leider van Easy Compagnie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Niet alleen zijn acties tijdens de oorlog, maar ook zijn leven voor én na de oorlog wordt...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic