Bijzonder brood

0

Lijsten 1
* Het perfecte boek voor thuisbakkers van elk niveau
*
Met duidelijke stap-voor-stap foto’s
*
Met aanvullende informatie over meel, gist, het maken van zuurdesemstarters en handige adressen
Bijzonder brood is een heerlijke reis langs de lekkerste broden van de wereld, waarvoor Linda Collister de beste recepten verzamelde uit verschillende continenten.
Op het Amerikaanse continent ontdekte ze een overvloed aan lekker brood, van de traditionele tortilla´s tot tientallen variaties op zuurdesembrood, de lekkerste joodse challah´s en bagels, en verrukkelijk maïs- en roggebrood. Frankrijk, Italië en Spanje bieden enkele van de bekendste soorten brood ter wereld, zoals baguette, pain de campagne, ciabatta, focaccia en pizza.In Noord- en Oost-Europa verzamelde ze recepten van het Duitse bierbrood, de Poolse maanzaadbroodjes, het Zweedse saffraanbrood en het Grantbrood. Uit Zuid-Azië komen niet alleen de bekende tarwebroden naan en chapatti, maar ook heerlijke broodsoorten gemaakt van rijst en linzen, zoals puri en dosa.
In Australië en Nieuw-Zeeland lopen de soorten uiteen van Iers aardappelbrood tot schitterende baguettes die door Vietnamese bakkers gebakken worden.
Behalve duidelijke instructies voor het maken van al deze heerlijke broodsoorten geeft Linda Collister ook informatie over meel en gist, de bereiding van een zuurdesemstarter, het maken en kneden van deeg met behulp van keukenmachines en het bakken van eenvoudig witte- en bruinbrood.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
144
Laatste editie
18 februari 2002
Uitgeverij
Uitgeverij Terra - Lannoo
ISBN
9789058970503
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic