Bijzondere bomen in Nederland

1

Bijzondere bomen in Nederland
250 verhalen
De Bomenstichting
Overal in Nederland staan monumentale bomen: mooie, bijzondere en soms zeldzame bomen die sinds mensenheugenis een plein of laan domineren en vaak omgeven zijn met verhalen. Dit boek vertelt hun rijke geschiedenis.
Bomen zijn de onmisbare metgezel van de mens. Ze geven schaduw en beschutting, ze leveren bouwmateriaal en brandhout. En bijna iedereen vindt ze mooi. Dat geldt vooral voor de bomen die monumentaal worden genoemd: exemplaren die zich door hun ouderdom, omvang of andere bijzondere eigenschappen onderscheiden. Ze worden gekoesterd en beschermd ? maar vaak ook bedreigd: door verwaarlozing, door kaplustige planologen en wethouders, en zelfs door hun eigen sterfelijkheid. over deze bomen gaat dit boek. Per provincie beschrijven de auteurs de meest bijzondere bomen van Nederland, met veel aandacht voor ?het verhaal achter de boom?: de legenden en anekdoten die met de bomen zijn verbonden. Dit boek is geschreven in opdracht van de Bomenstichting, die zich in 2010 veertig jaar inzet voor het behoud van de monumentale bomen in Nederland.
De redactie bestaat uit Frank Moens (vertegenwoordiger Bomenstichting), jeroen Philippona, Han van Meegeren, Leo Goudzwaard, Bert Maes en Girbe Buist. Zij zijn vooral liefhebber en elk op hun eigen wijze betrokken bij het onderwerp.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
407
Laatste editie
21 april 2010
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789085069348
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic