Bitterder dan de dood

, ,

35

Op een regenachtige hefstdag is de 5-jarige Tilde er getuige van hoe een onbekende man haar moeder doodschopt. Verstopt onder de eettafel is ze toeschouwer van een gewelddadige moord. Aan de andere kant van de stad starten de therapeuten Siri en Aina een nieuwe zelfhulpgroep: voor vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Tijdens een aantal bijeenkomsten delen de vrouwen hun verhalen over onmogelijke liefdes, geweld en vernedering met elkaar. De verhalen portretteren de donkere kant van de liefde. Tegelijkertijd komt Siri voor een keuze te staan: kan ze weer in de liefde vertrouwen? Dezelfde liefde die haar en de andere vrouwen heeft verraden? Langzaamaan bouwt de spanning zich tijdens de sessies op, en er worden verbanden zichtbaar tussen de vrouwen, Siri en de moord op Tildes moeder. De zoektocht naar boetedoening en herstel leidt uiteindelijk tot de jacht op de moordenaar.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Bittrare än döden
Serie
Siri Bergman (2)
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Bart Kraamer
Laatste editie
31 mei 2011
Uitgeverij
Prometheus
ISBN
9789044618310
Advertentie

Hebban recensie

Aangrijpend en realistisch

door Anna Bakker op 30-09-2013

Bitterder dan de dood  is deel twee van de Siri Bergman-reeks, die geschreven wordt door de Zweedse zussen Camilla Grebe & Åsa Träff. Bitterder dan de dood  kan als standalone gelezen worden, maar om de leefsituatie en de psychische gesteldheid van Siri te begrijpen is het wenselijker eerst deel 1 te lezen.

Grebe & Träff zijn opgegroeid met de thrillers van Sjöwall & Wahlöö. Op zeker moment...


Lezersrecensies (3)

door: Peter Roosen 1 like

door: Marie 1 like
Bitterder dan de dood, een psychologische thriller geschreven door de Zweedse zussen Camilla Grebe en Asa Träff hebben zich gewaagd aan het schrijven van een nieuw misdaadverhaal na hun eerste thrillersensatie ‘Vredig’. Vele lovende commentaren als “aangrijpend, meeslepend en realistisch”...

door: brigitte kalf 1 like
Aardig boek niet super spannend toch uitgelezen.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic