Bitterzoet

20

Meestal slaat Maya geen acht op de spam in haar mailbox, maar wanneer haar oog valt op de tekst Are you a trusted person? is haar nieuwsgierigheid gewekt. De afzender blijkt een advocaat in Nigeria te zijn, die de belangen behartigt van een rijke, overleden cliënt. Hij zoekt iemand die wil doen alsof hij familie is van de overledene, om de erfenis van vier miljoen euro veilig te stellen. Dat doet hij natuurlijk niet voor niks: hij wil zelf een deel van de erfenis opstrijken.

Voor de grap stuurt Maya een mailtje terug, maar ondertekent het bericht met de naam van een medestudent: Merijn van der Pas. Wat Maya niet weet is dat Merijn een uiterst bedreven hacker is. Zonder dat ze het doorheeft, zet hij de zaken naar zijn hand. Tenminste, dat denkt hij. Want voor Maya en Merijn het weten, raken ze verwikkeld in een gevaarlijk complot van spamcriminelen…
Verschenen in
Genre
Young Adult
Laatste editie
10 juni 2011
Uitgeverij
Pimento
ISBN
9789049924737

Hebban recensie

Een snel tussendoortje

door VeraT op 17-08-2011

Met Bitterzoet debuteert Simone de Jong in de schrijverswereld. Met internetfraude grijpt ze een goed onderwerp aan, want we weten wel dat ze bestaat, maar het fijne weten we er niet van. In het boek laat ze zien dat internetfraude geen grapje is, maar een serieuze zaak.

Maya is een doodgewone studente en heeft zoals de meeste mensen een aparte mailbox voor spam. De mails over viagra en...


Lezersrecensies (4)

bitter zoet

door: BookloverSaphira 1 like
MENING Ik heb deze Young Adult thriller in een middagje uitgelezen. Het verhaal gaat over een meisje genaamd Maya die een rare email ontvangt in het Engels. Iemand beloofd haar 4 miljoen euro als zij hem helpt. Ze gelooft er niets van en stuurt een email terug voor de grap. Ze gebruikt hiervoor...

Tussendoortje !

door: Mieke Piersma 1 like
Aardig tussendoortje! Jammer dat het zo'n dun boekje is...Een gevaarlijk complot van spam criminelen is wel reeël in deze tijd. Ik heb zeker van dit boekje genoten en ik vind dat alle Young Adults dit boekje zou moeten lezen.

Goede young adult

1 like
Maya haalt een fraudegrap uit met Merijn, de gevolgen zijn niet te overzien. Makkelijk leesbaar boek met leuke personages en een belangrijke waarschuwing om voorzichtig om te gaan met sociaal media.

Recensie Bitterzoet

door: Saskia Nobels 1 like
Lekker boekje om zo even tussendoor te lezen. En een goed verhaal over de gevaren van e-mail en internet. Zeer geschikt voor de wat jongere doelgroep. Ik heb mezelf een aantal uurtjes goed vermaakt met dit boek.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic