Bizar

Bizar

8
Rank 262 Gelezen 8 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 7 Favoriet 2 Recensies 2
Junior   Topics 0
'Bizar' is het dagboek van Sallie Mo. Ze is dertien en kan al tien jaar lezen en doet niets anders – ze woont in haar boeken. Haar moeder vreest dat ze het contact met de echte wereld zal verliezen en stuurt haar naar dokter Bloem. Hij zegt dat ze drie maanden niet mag lezen. Ze moet nadenken over wat ze ziet en hoort en alles opschrijven. Oké, denkt Sallie Mo, als ik in die echte wereld moet rondlopen, kan ik net zo goed het hart van Dylan gaan veroveren.
Met dat goede voornemen vertrekt ze, als iedere zomer, naar het eiland.
Ze weet dan nog niet dat Dylan verliefd wordt op Jackie, een meisje dat van huis is weggelopen en zich met haar twee broertjes schuilhoudt in een bunker, dat Donnie een maatschappij wil beginnen waarin kinderen de baas zijn, en dat ze nog meer van Beitel gaat houden dan van Dylan. Alles loopt zo heftig uit de hand dat Sallie Mo niet meer durft op te schrijven wat er gebeurt.

Van de lach om de eerste zin tot de tranen om de laatste, 'Bizar' grijpt je en laat je niet meer los. Sallie Mo is een meisje dat je nooit meer zult vergeten.
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren
Laatste editie
21 maart 2019
ISBN
9789089672889
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,95
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Wat is waar?

door: Ton Jansen 2 likes
De lovende recensies schieten als paddenstoelen uit delucht: Van dagblad Trouw tot en met de kinderboekhandel Arnhem en de boekensite van Jaap Friso. Ook op deze site een ronkend pleidooi om dit boek te behandelen in het voortgezet onderwijs. Allemaal prijzenswaardige woorden over de literaire...

De waarheid is bizar...

door: Bookish Lifestyle 1 like
Docenten op de middelbare school: lees dit boek! Dit boek is absoluut de moeite waard om op te nemen op de leeslijst. Of als discussieboek in de klas. Literair poëtisch geschreven en met regelmaat beschouwend over wat nu eigenlijk de waarheid is of kan zijn. Dit alles verwerkt in sprekende...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook