Advertentie
Blauwe ogen

Blauwe ogen

25
Gelezen 21 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 16 Favoriet 0 Recensies 4
Literatuur & Romans Top25's 1   Topics 0
Op internet kun je worden wie je wilt zijn...

?Er was eens een weduwe met drie zoons genaamd Zwart, Bruin en Blauw. Zwart was de oudste, humeurig en agressief. Bruin was de middelste, timide en saai. Maar Blauw was moeders lieveling. En hij was een moordenaar.?

B.B. is een 42-jarige man die als enige van drie broers nog thuis woont bij zijn moeder. Zijn leven speelt zich grotendeels online af, op de website badguysrock. Hij noemt zich daar blueeyedboy en beweert een moordenaar te zijn. Een klein groepje mensen volgt zijn blog en schrijft zelf ook, onder wie Albertine, met wie hij een duister verleden deelt. Maar schrijven zij verhalen, of gaan de teksten over het echte leven? En als dat laatste het geval is, wie schrijft dan de waarheid? Door hun verhalen en moorddadige fantasieën komt de gruwelijke waarheid over blueeyedboy aan het licht.

Genre
Literatuur & Romans
Oorspronkelijke titel
Blueeyedboy
Uitgeverij
de Kern
Laatste editie
20 december 2011
ISBN
9789032511883 , 9789046307410 , 9789032515089
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:

Hebban recensie

    Diana Wienholds Hebban Recensent

Het verhaal is duister

door Diana Wienholds op 28-10-2010

sinister, maar spannend? Nee. Hoewel soms onheilspellend is het zeker geen thriller in de ware zin des woords. ,Joanne Harris werd in 1964 in Barnsley geboren. Zij studeerde moderne en middeleeuwse talen en gaf 15 jaar les. In deze periode schreef zij vele novelles waarvan Blueeyedboy haar meest recente is.
In Blauwe ogen maken we kennis met B.B. (blueeyedboy). Hij is 42, de jongste van 3...

Lezersrecensies (3)

door: Petry Hoogenboom 1 like
Als een modern sprookje, compleet met internet en blogs, speelt Joanne Harris met je als lezer. Hoofdpersoon de jongen met de blauwe ogen woont thuis bij zijn moeder. Wie is de dader, wie het slachtoffer? Bijzonder knap gecomponeerde roman, vol bijzondere plotwendingen

door: Arlet Desplanques 1 like
Ik heb alle boeken van Joanne Harris gelezen, ook deze die geen thriller is. Dit is toch een van haar mindere boeken. Ik heb er meer dan 3 weken over gedaan om hem uit te lezen. Pas bij een van de plotwendingen komt er schot in. Het open einde is dan weer een teleurstelling. Jammer.

Recensie Blauwe ogen

door: Anita Poot-Knulst 1 like
Deze reactie bevat spoilers, selecteer de tekst om de spoilers te lezen.  Een verhaal dat een heel aparte schrijfstijl heeft. Je volgt alles via de berichten op een openbaar blog of berichten die men voor zichzelf schrijft. Nadat ik de eerste 100 blz. had gelezen was ik er nog steeds niet aan...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook