Blauwe tongen

3

Spots 2
De drank brandde haar in de keel en ze voelde dat de hitte zich verder verspreidde door haar lichaam. Nog nooit eerder had ze zulk sterk spul gedronken. Ze voelde de opwinding van een jong meisje dat voor het eerst mee uit genomen wordt door haar vriend. Opeens voelde ze de hand van Hein op haar bovenbeen en terwijl die hand daar bleef rusten, vroeg hij of ze gelukkig was geworden met 'die Jacob'. Ze schrok van de toon waarop hij het zei en van zoveel vrijpostigheid. Waar haalde hij het lef vandaan haar zo'n directe vraag te stellen. Wederom wist ze niet hoe te reageren op zoveel onbehouwenheid. Voorzichtig schoof ze zijn hand af van haar been en keek de verdere rit zwijgend naar buiten.
In deze verhalenbundel zet schrijfster Klaske Bakker de lezer voortdurend op het verkeerde been. Situaties nemen een onverwachte wending, mensen zijn niet wie ze zeggen dat ze zijn en de dagen kunnen volkomen anders eindigen dan ze begonnen zijn. Liefde is een overkoepelend thema in dit boek en daarbij speelt de verwarring en de onzekerheid die dit gevoel met zich mee kan brengen een belangrijke rol. Heerlijke verhalen om je mee te nemen naar het onverwachte, de vreugde en soms de vertwijfeling. De verhalen neigen soms naar een sinistere ontknoping, maar even zo vaak naar een onverwacht gelukkig einde.
Klaske Bakker (1960, Stuifzand) woont in de Betuwe, is getrouwd en heeft twee zonen. Vanaf 2008 heeft zij een aantal schrijfopleidingen gevolgd en meegedaan aan schrijfwedstrijden. Diverse verhalen van haar zijn gepubliceerd in verhalenbundels. Blauwe tongen is haar debuut.
www.klaske-bakker.nl
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Korte verhalen
Aantal pagina’s
184
Laatste editie
19 maart 2016
Uitgeverij
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089548412


Door lezers

Marion leest / Blauwe tongen van Klaske Bakker
14 juni 2016
Marion leest / Mijn boekenpost van deze week!
04 juni 2016 4 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Onmogelijke liefdes

door: Freek van Apeldoorn 1 like
De verhalenbundel 'Blauwe tongen' is het debuut van Klaske Bakker. De schrijfster heeft het zich niet gemakkelijk gemaakt met de presentatie van nota bene 32, soms zeer, korte verhalen. Het kan niet anders dat ze wisselend van kwaliteit zijn. Toch is ze erin geslaagd een samenhangend geheel te...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic