Blitzkrieg

0

BLITZKRIEG EUROPA ONDER DE VOET GELOPEN
Ruim zestig jaar na dato blijft de Tweede Wereldoorlog onverminderd fascineren. De hoeveelheid samenhangende gebeurtenissen en ontwikkelingen binnen 'slechts' zeven oorlogsjaren tart dan ook elk voorstellingsvermogen. In de helse maalstroom van een totale oorlog kwam het tot een ongeëvenaarde inzet van mankracht, wapens, techniek en productiemiddelen. met alle verwoestende gevolgen van dien. Totaal was deze wereldoorlog ook vanwege de grenzeloze morele ontsporingen, waarvan de fabrieksmatige vernietigingskampen het zwartste dieptepunt vormen.
De boekenserie WOII in Woord & Beeld biedt een zorgvuldig samengesteld, compleet overzicht van de grootste militaire, ideologische en industriële krachtmeting uit de wereldgeschiedenis. Rijk geïllustreerde artikelen worden afgewisseld met kernachtige portretten van hoofdrolspelers. behandeling van wapens en uniformen, chronologische overzichten. gegevensstaatjes, ooggetuigenverslagen, authentieke krantenpagina's en posters.
De binnen zes jaar bijna van de grond toe af heropgebouwde Duitse Wehrmacht is meteen uiterst modern. Grote aantallen snelle tanks en duikbommenwerpers en een gewaagde offensieve strategie vormen de ingrediënten van een nooit eerder vertoonde Blitzkrieg. Polen, Noorwegen, Nederland, België en Frankrijk worden in veldtochten van enkele weken onder de voet gelopen. Verbijstering wekt vooral de snelle ineenstorting van het grote en sterk bewapende Franse leger. Als door een wonder weet het Britse expeditieleger op het nippertje uit de klauwen van de Duitse oorlogsmachine te blijven.
DE 8 DELEN IN DEZE REEKS
Verschenen in
Aantal pagina’s
72
Laatste editie
27 april 2007
Uitgeverij
House of Knowledge.
ISBN
9789085103745

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic