Blootboek

,

1

Alles over naaktrecreatie

In de afgelopen vijftig jaar is Nederland uitgegroeid tot het meest naaktvriendelijke land ter wereld. Inmiddels vinden maar liefst twee miljoen mensen dat naaktrecreatie in hun lifestyle past. Toch bestaan er nog flink wat misvattingen over het gedachtegoed van het naturisme en over het gedrag van mensen die bloot recre?ren.
Maaike Brugman en Henk Jan Kamerbeek beschrijven in dit rijk ge?llustreerde boek de geschiedenis van het naturisme, verkennen de maatschappelijke schaamstreek rond naaktrecreatie, naturisme en nudisme en laten zien hoe bevrijdend naakt recre?ren kan zijn.
De auteurs gaan in op vaak gestelde vragen: waar ligt de grens tussen 'vrijheid, blijheid' en 'ongewenste intimiteit'? Waarom is naakt recre?ren zo goed voor lichaam en geest? Is naturisme wel iets voor jonge, moderne mensen? Waarom doen naturisten aan volleybal en jeu de boule?
In dit unieke boek belichten bekende Nederlanders, zoals Bram Bakker (psychiater, publicist), Marlo Broekmans (kunstenaar, fotograaf), Jan Heemskerk (hoofdredacteur Playboy) en Goedele Liekens (fotomodel, seksuologe), diverse aspecten van naaktrecreatie.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
07 april 2011
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046809938

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic