Avonturen in de Stille Zuidzee

9

Jan Prins en Arie Roos, twee H.B.S.-ers die een goed rapport hebben meegebracht, mogen als beloning een zeereis maken naar Amerika op een nieuw schip van Rederij Roos. Bob Evers, de zoon van een zakenrelatie van de heer Roos uit Amerika. die juist in Holland logeert, mag de reis ook meemaken. Tussen Jan, Arie en Bob groeit een hechte vriendschap. Leergierig als zij zijn willen zij alles van het schip en de bemanning weten, genieten van de schitterende reisverhalen door de kok verteld, worden door matrozen voor de gek gehouden, en genieten er volop van. Maar alles blijft niet even mooi. In de Stille Zuidzee maken zij een geweldige storm mee, lijden schipbreuk en kunnen zich op het nippertje redden in een reddingsboot. Uiteindelijk worden zij door een Amerikaans schip opgepikt, maar eenmaal aan boord blijkt hier muiterij uitgebroken te zijn. Ze worden als gevangenen behandeld en moeten hard werken. In een gevecht tussen de muiters en de bemanning van een geënterd zeiljacht, weten zij te ontkomen en stranden tenslotte op een klein, onbewoond eiland, waar nieuwe avonturen voor hen beginnen.

Verschenen in
Serie
Bob Evers (1)
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
01 april 2015
Uitgeverij
Uitgeverij De Eekhoorn B.V.
ISBN
9789049927394 , 9789060560013

Lezersrecensies (1)

Jeugdsentiment

door: Tessa 1 like
In mijn tienerjaren was ik verslaafd aan deze serie. Als ik met mijn vader mee ging boodschappen doen gingen we daarna vaak een boek kopen. Zo heb ik een groot deel van de serie bij elkaar gesprokkeld. Nu vond ik de serie in het jeugdmagazijn van mijn bibliotheek en ben ik weer eens begonnen met...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic