Boedapest, een verhalende reisgids

0

Boedapest, een verhalende reisgids vertelt over een stad waar weinig mensen echt een beeld bij hebben. Onbekend maakt onbemind en dat geldt ook voor Boedapest. Jammer, van het is een fantastische stad met een geheel eigen atmosfeer. Aan de hand van omzwervingen door de verschillende wijken belicht Trouw-correspondente Runa Hellinga de geschiedenis, architectuur en sociaaleconomische ontwikkelingen van deze bruisende Europese wereldstad, waar Romeinen, Turken, Habsburgers en Russische communisten hun sporen hebben achtergelaten en 1000 jaar Hongaarse geschiedenis zijn weerslag vindt.
Het is een gids vol verhalen, die de gebouwen, straten en parken tot leven brengt en die gelijktijdig veel vertelt over de achtergronden van Boedapest en van het land Hongarije. Zowel reizigers die geïnteresseerd zijn in meer dan alleen een mooie gevel als thuisblijvers die in hun comfortabele stoel meer over de stad willen leren, zullen aan het boek veel plezier beleven.
Dit boek is een volledig herziene heruitgave van een eerder bij Atheneum, Polak en Van Gennep verschenen boek. De nieuwe editie besteedt aandacht aan laatste ontwikkelingen in de stad en is bovendien voorzien van duidelijke kaarten.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Laatste editie
01 juni 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402134728
Bestel dit ebook vanaf  €9,50 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic