Boek

18

Artikelen 2 Top25's 1

Freelance-tekstschrijver Robert van Eijden heeft grip op zijn bestaan. Iets te veel grip, misschien. Hij leidt een overzichtelijk leven volgens schema's en systemen waar hij nooit van afwijkt, maar bezit desondanks weinig kracht, zelfs voor het oprichten van een Vereniging voor Onderpresteerders kan hij geen energie opbrengen. Met behulp van zijn vriend Paalman, de wijsheden van zijn blinde buurman en vele glazen Witte Trappist gaat hij moedeloos en volkomen zelfgeabsorbeerd elke strijd uit de weg totdat de renovatie van zijn woningbouwflatje hem dwingt voor het eerst in zijn bestaan een daad te stellen.

Boek (256 blz.) is een genadeloos grappige roman over het schemergebied tussen normaal en gek, het bijzondere van het gewone en het gewone van het bijzondere. Zelden werd de onwil om te leven zo nauwgezet en ontroerend verwoord.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
21 april 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038899855 , 9789038899862


Artikelen over Boek

Shortlist De Bronzen Uil 2015 bekend
04 september 2015 2 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

Hilarische good-read

door Pippa Ravensteijn op 22-05-2015

"Zelden werd de onwil om te leven zo nauwgezet en ontroerend verwoord", meldt de achterflap van het boek. En dat is helemaal waar.

In Boek (256 blz.) van Robert van Eijden reikt de ambitie van hoofdpersoon Robert van Eijden (of hij het nou echt is maakt niet uit) niet verder dan "op een zo comfortabel mogelijke manier niet al te ongelukkig zijn." En vooral ook "geen gezeik aan mijn kop."

Robert...


Lezersrecensies (2)

Humor ten top

door: Elbert Grift 1 like
Het verhaal op zich stelt niet veel voor: een freelance, lichtelijk autistische, tekstschrijver wordt geconfronteerd met een verbouwing van zijn eigen woning, met alle problemen van dien. Hij ontvlucht zijn woning en vertrekt naar een vakantiepark naar een huisje van zijn vriend Paalman. Maar...

Helemaal af

door: Gerrianne Groen 1 like
"Boek (256 blz.) is een genadeloos grappige roman over het schemergebied tussen normaal en gek, het bijzondere van het gewone en het gewone van het bijzondere. Zelden werd de onwil om te leven zo nauwgezet en ontroerend verwoord." Toen ik bovenstaande tekst achterop het boek las dacht ik: 'Dit wil...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic